Her blog yazarının kendine has bir yazım tarzı var. Aralarında farklar olsa da ister istemez çeşitli bloglara, sitelere veya geçmiş konularına link verilir.

Peki yazılardaki link sayısına ve yerleşimine dikkat edilmeli mi?

Çok da önem verildiğini sanmıyorum. Esinlenilen kaynağa ya da blog arşivinde bulununan ilgili ne varsa link verilmeye çalışılıyor.

Amaç bilgi vermek mi yoksa örneklerin sayısını arttırmak mı? Bir gerçekleşen durum da gelişigüzel verilen linkler ile okuyucuyu sıkmak.

Yazılardaki link sayısı ve yerleşimi, yazının yapısına ve linkin niteliğine göre anlam kazanabilir.

  • Madde madde örneklerde link vermek oldukça etkili.
  • Yazıların başındaki ve sonundaki linkler benim de en çok gözattıklarım arasında.
  • Burdan şurdan diye verilen linkler komik biraz, başka bir açıdan bakınca anlamlı. Her internet sayfasını bir oda gibi düşününce linkler de bu odalara açılan kapılar olur.
  • Tarama şeklinde okuma yapıldığından yazı ortalarındaki linkler biraz ölü gibi. Yine de araştırma yapan okuyucular içeriğinizi sevmemiş ise yazıdaki her linke girebilir.
  • Link sayısı. İki üç iyi gibi görünüyor. Ne çok, ne de az. Belki de hiç olmamalı.

Sayfadaki link sayısı ve yerleşimi içeriğe göre de farklılıklar gösterir. Yazarın okuyucusunu tanıyarak, niçin geldiklerini, ne istediklerini bilerek link verilmeli, gereksiz linklerle canını sıkmamalı.

İşin ilginci link olayı belki de kimsenin (yazarın da okuyucunun da) dikkat etmediği bir meseledir. Bu durumda yazdıklarım da anlamsız olur..